Saturday, November 4, 2017

ROMÎNA – Mai multe informatii asupra colectarii de DNA rusesc executata de SUA

ROMÎNA – Mai multe informatii asupra colectarii de DNA rusesc executata de SUA


O scrisoare a unui alt om de stiinta:

Am fost surprins sa aflu ca agentiile americane erau interesate în esantioane ale muschiului scheletic, si probabil în terminatiile nervoase care fac legatura cu muschiul, asa precum, acelasi ar fi legat de orice biopsie.

Amintesc, ca acum cîteva decenii, un om de stiinta studia legatura între nerv si muschi, si primea o finantare din partea unei forte armate a Complexului de Securitate Militara. De ce? Ei bine, toxinele actioneaza în aceasta legatura, întrerupînd legatura chimica care uneste neuronul motor cu celulele muschiulare. Un exemplu al unui asemenea agent este Curare, care taie aceasta legatura, luptînd cu transmisorul neuromuscular, acetilcolina, pentru [a actiona asupra] receptorul de acetilcolina, si deci, blocheaza contractia muschiulara. Moartea vine rapid de la paralizia muschiului diafragmatic, ceea ce rezulta în asfixie.

Organofosforatii ca Sarinul, actioneaza de asemenea asupra legaturii neuromuschiulare si în alte locuri, în mod mai complicat decît Curare.

În acel timp, interesul era, clar, de a vedea daca putea sa fie gasita o varianta asiatica a receptorului de acetilcolina. Puteau în acel caz, sa fie dezvoltati, agenti ai nervului specifici pentru varianta asiatica, si puteau deci sa fie utilizati cu impunitate în lupta, fara nici un tip de preocupare pentru caucazieni (denumirea comuna americana referitoare rasei albe). Sau Pentagonul se astepta la asta. Poate în prezent ei cauta o varianta rusa, care face parte din structura receptorului, si care este exclusiva tuturor, sau a mai multor rusi. Deci, se presupune ca ar putea sa fie gasit un agent specific pentru Rusia, ca si Curare. Sau poate, Sarin.

Acum cîtiva ani, acest fapt nu putea sa fie posibil, deci poate va fi în prezent. Pot numai sa speculez. Însa ar putea sa fie o utilizare. Regiunea muschiului lînga terminalul neuronului, ar putea sa fie bogata în RNA, ceea ce face ca acesta sa fie receptor de acetilcolina, si DNA-ul care se afla acolo, ar ramîne activ. Poate ca, cu tehnologiile din prezent, aceasta va ajuta sa fie posibil.

Tradus: Light Journalist



No comments:

Post a Comment